Tertinggal atau ditinggalkan?

National express tipu aku.. tergamak tak cakap bas ari ni takdak lambang NE. Aku tercongok tunggu bas dari 5.45pm sampai kul 7. Bas kat leeds kul 8mlm… terpaksa aku korbankan £8.50 semata-mata nak naik train dari york ke leeds. kat leeds aku telah berlari laju giler dari railway station ke coach station.. thanks taxi driver yang kasi aku guide. Tapi malangnya.. aku nampak bas tu pegi.. aku ditinggalkan! Aku gelabah giler sebab dah kul 8mlm. Pakcik guard tu cakap leh naik bas kul 9mlm sampai manchester kul 10.30mlm.. aku call liyda dan tanya last bas.. kul 11.30mlm last tapi bas 86(tak lalu depan umah).. nasib aku sampai kat manchester kul 10mlm.. terus aku naik bas balik umah. Dalam gelap aku jalan kaki balik. Nasiblah map yg aku potostat dulu aku bawak.. naya aku! Anyway york is so much fun. Ada banyak castle lama.. aku pun terpegun ngan kecantikan countryside tu. AKU TAK SABAR NAK BALIK NIII…..York_city_035


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: