Cerita raya di Utrecht.

“Selamat Hari Raya..” Ucap weiling pada aku dan cik Dah.

“Eh, besoklah raya.Kami masih puasa lagi ni.”

“Oh ye ke…” Weiling senyum.

Sepanjang lecture aku teringat rumah, maklumlah raya esok. Mesti meriah. Tak sabar nak gi embassy besok beraya.

Eh sapa pulak miss call aku masa lunch hour?Aku temankan putsa makan tapi aku tak makan la. Kan puasa… Telefon silent, aku pun mood silent, maklumlah baik masa puasa ni.

Masuk kelas lepas lunch hour, cik Dah tanya aku, “Kak Yani, kita raya ke tak ari ni?”

“Mana raya.. kan esok raya”

“Ayu cakap ari ni dah raya la.. dia dah siap masak nasi impit kat bilik.”

Tak boleh jadi ni.Terus aku tepon Kak Syahira.

“Akak, saya nak ucap Selamat Hari Raya kat akak ari ni ke besok?”

Kak Syahira gelak, “Laa.. hari ni la..”

Erk.. tak boleh jadi ni.Aku dan Cik Dah terus gi beli sneakers dan makan.

“Wei ling, tak jadiklah.. kamu boleh ucap Selamat Hari Raya pada kami hari ni..”



One response to “Cerita raya di Utrecht.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: