Berusaha. Chaiyok..

Alhamdulillah..

makin sihat dan sejahtera.  Awal tahun aku asyik sakit dan demam.  Nak masak pon tak larat, nak stadi apatah lagi.  Jadi ibu dan nak stadi lagi, memang cabaran berbeza, lain kalu masih bujang.  Inilah cabaran baru aku tahun ni.  Aku pon ingat kat Zana dan Kak ijat yang ada baby masa study dulu. Memang kagumlah pada ibu ni.

Sekarang hampir nak tengah tahun, baru aku dapat sesuaikan diri menjadi ibu dan masih belajar.  Mula-mula datang aku sorang, bolehlah ngadap buku 24jam sehari, alih-alih family datang memang aku jadi stress menguruskan hal2 di sana sini, lalu aku jatuh sakit hampir sebulan. Allergic, demam, batuk dan macam-macam hal.  Sikit-sikit aku sembuh, alhamdulillah.

Harap allah selalu beri kesihatan yang baik.  Ya allah, ada dugaan besar menimpa, moga aku teruskan dengan tabah.  Nak patah balik tak boleh dah.  Buat apa yang termampu. Tiap yang berlaku ada hikmahnya.

Hari ini agak sedih, harap aku selalu ingat kesedihan ini.  Agar jadi lebih baik pada masa akan datang. Chaiyok yaniey!

Advertisements

2 responses to “Berusaha. Chaiyok..

  • aiman

    salam.. buat yanie n duan yang jauh di perantauan..

    aku sentiasa follow blog mu, sekurangnya aku tau jugak kabar mu kat sana.. heppi sangat tengok mu, duan n ain dapat bersama kembali.. eh duan kat sana keje atau dia pon sambung belajar..? atau da jadi surirumah sepenuh masa.. lalalala.. sorry sangat tak sempat jumpe mu kat airport mase mu nak fly ngan duan n ain ari tuh.. mase tuh aku agak kalut ngan new life aku… huhuhu

    walau ape pun rintangan yang mendatang, menyerah kalah jangan sekali.. setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.. gudluck…

    salam utk duan, peluk cium utk ain.. muahss..

  • che-hariani

    Thanks aiman, Aku akan slalu ingat nasihat mung. Due keje separuh gaji, sambung Msc UTM long distance dan jadi pengurus umah. Heheh.. so kami sebenarnye dedue sebok. Ain lah sian asyik tgk wonder pets sesorg. Natilah aku pelukkan ain utk mu.. lalala.. next time jupe lagi laa.. kalu ado rezeki..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: