Sakit otak

Semalam hubby cakap;

“Saya ingat kat kereta kita lah”

Ohooo… aku rasa dah sedih dah. Ingat bumi Malaysia, windu jangan cakap. Hapa pun kerja tarak jalan semalam, melainkan.. tidurr..

Lepas tu hubby cakap;

“Tak nak makan ke?”

Aku dah ngantuk nak tunggu isya’, duk merayap mata ni tengok model kat laptop sebab esok nak jupe wilma. Aduhai.. hari-hari rasa tensen bila mengenangkan model yang tatau bila nak siap.

“Tak lapar bang”. Malas nak makan. Malas nak masak. Malas.. malas.. malas..

Penat. Penat. Penat. Penat. Penat.

Hari ini. Walaupun aku jumpa Wilma, masih juga otak berputar-putar.

Kenapa aku tak jumpa jugak growth curve untuk diseased animal???? Ada tak sesiapa tahu? Ada tak yang adjusted growth curve?

Nampaknya aku kene buat bahasa programming baru untuk growth curve.

Tidaaaaakkkkkkkkkkkk………………. Dah 3 minggu hari Sabtu aku burn buat model.. Aku nak cutiiii….

Wilma cakap;

“Can you start writing the introduction?”

Alah.. sudaaaah… model ntah kemana.. otak pon makin tak ada bateri.

“Yes, Wilma. I will write it and let you read it.”

Janji palsu. Nak komplen tak reti..

Kali ni aku tak tulih hapa pun perbincangan, otak merayau pikir barbeque hari Jumaat, si Scott sibuk suh bawak anak dan hubby. Pahtu beads work atas meja, nak kasi hadiah kat Mirjam, bini landlord.  Buku cerita aku beli, kenkonon nak baca lepas habes exam vet epi. Makan2 umah kak sya hari Sabtu, naik basikal 10km meredah ke overvecht musim summer..

Sekarang

Apa kerja pon tarak jalan!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: