APo aku buat hari2

Pagi; Subuh musim panas 3.30 am.  Samada tunggu Subuh dari Isya’, terlepas subuh atau subuh gajah!

8am; Masak ape2 yang cepat. Semalam dah keluarkan daging/ayam/ikan etc dari freezer.  Biasanya dalam tidur mesti ilham nak masak apo pagi ni.  Kalu dh terlampau nak cepat sup ayam yg paling senang.  Basuh pinggan sambil basuh kain sambil masak sambil dengar CNN sambil masak nasi. Kemudian pack lunch.

9am; Mandi dan kemas barang nak ke uni.  Mesti ado 2 air kotak, biskut, roti, M&Ms, buah epal, buah kering.

10am; naik basikal 30minit sambil dengar skyradio 101 fm kat tepon.  Kalu rajin dan angin tayar ok leh buat 25 minit.  Kalu hujan main redah je, angin pon sama.  Kalu ribut terus x ke uni le jawabnye. Biasa jupe tutor pepagi.

11am-1pm; Dekat Msc room yang besar buat keje.  Printing, copying seme bley.  Borak ngan dak Msc lain kalu bosan.  Save semua keje kat http://www.live.com.

1pm-2pm; lunch. Biasa panaskan lunch aje kat microwave.  Makan samada sesorang atau beramai tgk sapo ade. Dept ada bilik khas (dapur, living room, bilik tidur, bilik mandi, toilet) untuk student yg kene duk hospital malam2. Jadi aku slalu lepak situ nk makan, smyg etc.

2pm-4.30pm (kalu rajin); samada ngantuk sebab kekenyangan atau keje sapai 5pm.  Petang banyak ngadap model jerk.  Kalu malas balik awal.

6pm; sapai umah.  Biasa ngadap tv tgk oprah dan Dr Phil.  Kalau Isnin mula nk tunggu CSI, NCIS… kalu Rabu Dr House.

8pm; makan malam sambil tgk buletin utama. Lepas tu facebooking manjang. Tgk wanita hari ini atau main ngan AIn.

9pm; buat keje balik atau tgk tv. Mandikan ain.

12pm; tdo. Samada bangun balik sbb keje kene submit esok atau tdo mati.

Aku penat ari2 naik beskal.  Jadi kengkadang aku memang lari dari kehidupan tu ngan g jejalan kat tempat lain.  Bosan gak asyik buat keje.  Takdek life.  Aku tengok Oprah ari ni, ada org yg dh nak mati kanser pankreas bagi speech bagitau jangan underestimate fun.  SO, aku nak survive semua ni dengan cara fun.  Aku rasa hidup mesti ada umpph slalu.  Kemudian hargai apa yang ada skang.  Apa yang dilalui mesti diiringi dengan satu azam untuk jadi yang lebih baik dari semalam.

AKu pon fobia ngan kengkawan.  Sejak ade curse dari someone, aku lebih bersikap malas nak kesahkan orang.  Lagi2 aku skang nih jadi begitu hati2 ngan orang.  Tapi kengkawan Msc memang best.  Bahkan aku belajar untuk percayakan kawan semula.  Insyaallah. Mesti boleh!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: