Bila anak tak tahu nak panggil mama dan ayah!

Pelik tapi benar!  Itulah anak aku, ‘Ain.  Mamami adalah polar bear dalam siri Diego.  Ayah tak pernah wujud dalam perbendaharaannya. Jadi, inilah yang berlaku.

‘AIn apa tu?   Meow meow…  Itik kuek kuek

‘Ain… Siapa ni?

MAMA!!!

Last sekali..

‘Ain, sape ni?

AYAH!!

Lepas tu tengok Ayah yang sedang duk buat kerja kat meja..

Aik nape sama ek???


4 responses to “Bila anak tak tahu nak panggil mama dan ayah!

  • hah

    hehe bykkan lg usaha yanie…ain lum byk perkataan yg boleh sebut sbb dia kompius tu…byk sgk bahasa yg dia dgr. Lagipun xder kawan sebaya yg nak bcakap dgnnya.

    …byknye..ee bahasa sana.

  • Riani&Ridzuan

    ya.. dia dah faham kalu tnya sape nih, cuma kena tmbhkan vocab laa.. aku cuba g muzium ngan tmpt yg leh aku ajar nama2 benda..

    een tu maksudnya satu. jonge (anak).

    een jonge kat is een kitten=satu anak kucing ialah seekor anak kucing

  • faza

    kak yani, baru terjumpa blog akak..hehehe.. ni blog faza da latest sb yg lama kena hijack..huhu

    dah besar dah ain ye.. mungkin dia masih keliru bahasa apa dia nak fokuskan kot..kak yani mungkin leh guna flash card utk introduce word2 baru.. lagipon flash card memang sgt attractive utk budak2 sb colourful..

    yg penting, doa ibu ayah ..harap semuanya ok nnti 🙂

    bdw, she is so adorable 🙂

  • Riani&Ridzuan

    salam faza, thanks for the comments. Dh lama cari blog faza, rupanya kena hijack ee…. anyway, suka tgk blog faza.. lovey dovey gitu. Insyaallah, tgh usaha lah nih.. flash card pun ada gak ni dah. Harap2 semua ok. Thanks faza!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: