NAVIGON 24 series

Kami pilih Navigon 2410 (Untuk Eropah) sebab tengah murah, dan boleh download peta seluruh europe untuk pejalan kaki.  Jadi tak perlu beli peta atau boleh elakkan sesat bila nak jalan-jalan.  Kami cuba semalam untuk pertama kali, jadi boleh jangka GPS akan initialise dalam masa lebih kurang 20 minit untuk guna kali pertama. Bila cuba untuk cari jalan dari Bilthoven ke overvecht, kami berjaya hari ini.  Tapi 11km, kenalah kayuh basikal yer..

Bagi aku, kalau dekat Malaysia harganya murah, patut beli satu bila nak bawa kereta di KL.  Aku pernah beli buku peta masa kerja di Arachem, tapi lama-lama bila dah selalu sesat, mesti pandai jalan dekat KL.  Cuma kalau ada sebiji, memang jimat masa, petrol dan duit dari bayar tol.

Navigon boleh ada external memory card kalau nk download semua peta.  Tapi aku cuma muat turun peta Belanda aja buat masa sekarang sebab belum bercadang keluar dari negara ni.  Navigon juga ada suara yang beritahu nak belok lagi berapa meter ke, nak ke kiri ke, ke kanan ke.  Keseluruhannya, kalau kerja yang perlu banyak travel atau untuk travel di tempat baru macam KL atau Europe (macam aku), baik ada alat ni.  Tambahan pula, kalau di KL, petanya patutnya lebih up-to-date sepertimana di negara Eropah, jadi tak ada masalah untuk beri panduan jalan yang tepat.

Advertisements

6 responses to “NAVIGON 24 series

  • faza

    salam kak yani
    wallah! bestnye ada mende nih..dpt kat faza, lagi panjang la langkahnya nih..hehehe..baper beza harga sana ngan sini?

  • Riani&Ridzuan

    salam faza,
    mmg best! Sini rata2 guna mende nih kalu nk kemana-mana. Harga kalu sini dalam Eur129. Kalau Malaysia mahal gak rasanya, tapi mende nih xleh guna kat Malaysia, sbb lum ada peta Malaysia. Tak tahulah kalau dalam beberapa thn agi kot2 dia nk add peta malaysia. So kena beli kat Malaysia, dh byk rasanya org jual sbb ari tu ms balik g tgk kt midvalley ramai yg jual.

  • hah

    behnya bendanya yanie…kalu g kenduri kawen or ronda2..sure xpenat nyari n mulut..ahah. Mu eur129 tukar ke rm brapa tuh. Mu penah survey x b.pump kat sana? kalo sana murah..buleh nego tuh. especially medela free style…

  • Riani&Ridzuan

    hah, sini sebenarnya semua mahal bila aku tukar ke RM. Sebab ada tax 19%. Pahtu pos pun mahal. bUkan mcm UK, semua murah. AKu penah survey breastpump, mahal gak harganya, kalau darab 4 mmg sama je ngan harga jual kat bangi tu.

  • hah

    yoko…hemm betulla uk murah…lebih2 lagi time sale…aku kirim ko member aku kat sana utk beli breastpump utk adik aku. Brand medela…

  • Riani&Ridzuan

    Kalau sale mmg semua murah!!! huhuhu… cuma kalau breastpump, maybe sbb aku dh xmenyusu bdn sbb tu xcari sgt. Tunggu -tunggu laaaaaaa kot2 ada lagi kan.. jeng jengg…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: