SeMinGgu Lagi ;)

AKu banyak kerja nak dibuat.  Tapi Kemalasan yang teramat ni buatkan kerja yang sepatutnya dah boleh siap, tak siap-siap.  PEMALAS punya orang kan…

Aku dah tulis senarai plan untuk research aku, tapi rancang sekadar rancang.. tengok aja, sentuh model belum rajin.  Aku dah baiki model untuk ke-1000 kalinye.. Aku mesti tulis materials and methods, result skali.. MALANGNYA aku masih malas.

Tanda-tanda kemalasan nih bermula sebab aku nak pergi bercuti, tapi nampaknya awal-awal lagi mental aku dah bercuti.  NI sebab nak cari hotel, nak cari tiket, nak berkemas dan sebab cuace cun sangat untuk bermalas-malasan.

Lagi tanda-tanda aku semakin malas bila aku update blog hari-hari.  BUkan maksud orang tulis blog pemalas, tapi kalau aku tulis blog hari-hari maksudnya something wrong lah tu, boring tapi banyak kerja tapi taknak buat kerja.

Kemudia tanda-tanda aku menghampiri kemalasan ialah datang kerja lambat, balik awal.  Kata aku, sekurang-kurangnya 1 gol sehari kan.. kan bagus kalau ada 2-3 gol boleh dicapai dalam sehari macam perlawanan bola oranje & Uruguay semalam… *sigh…

Kemudian tanda kemalasan tahap gaban bagi aku adalah asyik nak gi shopping.. Apakah lagi yang tak cukup agaknya dalam wardrobe seorang wanita?? Sungguh malang aku kerja dengan komputer, sebab bukan setakat tengok model tapi browse website SALE, tengok gajet baru dan FB 24 jam… Adoiiiii… Parah-parah…

Last skali, aku akan masak hari-hari.  Itu tanda-tanda aku ‘banyak masa free’.  Padahal aku banyak menda nak buat kan.  Padahal hari Ahad dah masak 3 menu untuk seminggu kan. Padahal masa tu leh guna untuk siapkan kerja sebelum gi bercuti kannn…

Adoiiiiiii….. bila nak jadi rajin?


2 responses to “SeMinGgu Lagi ;)

  • Farina

    Biaselah tuh kak yani. Kalau rajin je sepanjang masa, bukan badan je penat mental pun penat gak. Pergi bercuti, pastuh balik confirm semangat nak buat kerja pun menebal balik. Saya pun tgh mengidap sindrom yang sama 🙂

  • Riani&Ridzuan

    BAek!!! Kami nk g cuti dh esokkk!!!!!! Ko pon jgn stress2 sgt ngan exam 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: