Sulaman di bahagian leher baju raya ‘Ain

Aku dah lama berhenti menyulam sejak balik bekerja di opis.  Tapi Hari Raya punya pasal, maka aku spend sikit masa berfikir corak paling simple, dan comel untuk ‘Ain.  Lepas membuat rujukan kat buku sulam maka aku berjaya jahit sulam di bahagian leher baju raya ‘Ain.

Tak susah, sebab bahagian bunga tu dah mengurangkan masa menjahit manik-manik.  Di samping tu aku guna manik yang lebih panjang dan manik disusun lagi panjang.  Tak perlu terlalu complicated, cukup nampak berseri di 1 Syawal.

4 september (UPDATE)

Ni kes beraya weekend, ada 2 rumah nak pergi! So excited giler untuk baju raya kedua.  Maka over sikit nak menyulam.  AKu tak pernah cuba corak yang macam mak datin tapi lihatlah hasilnya.  6 jam tu nak jahit!

Advertisements

4 thoughts on “Sulaman di bahagian leher baju raya ‘Ain

  1. salam,

    kak yani, kite dah tukar url blog tau.. ni angkara manusia2 durjana punya pasal la ni… huhu

    btw, cute gile sulaman tu. hebat la kak yani ni, rajin betuiii… =D

  2. salam zue, yg shai2 cat tu ke? tu aa pelik nape g blog zue tetiba ilang plak. Seb baik ada agi post lama2 tuh.

    Timo kacihhh ;))) kna aa nyulam, habih nk antar kedai mat saleh mn agi kt sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s