Sulaman di bahagian leher baju raya ‘Ain

Aku dah lama berhenti menyulam sejak balik bekerja di opis.  Tapi Hari Raya punya pasal, maka aku spend sikit masa berfikir corak paling simple, dan comel untuk ‘Ain.  Lepas membuat rujukan kat buku sulam maka aku berjaya jahit sulam di bahagian leher baju raya ‘Ain.

Tak susah, sebab bahagian bunga tu dah mengurangkan masa menjahit manik-manik.  Di samping tu aku guna manik yang lebih panjang dan manik disusun lagi panjang.  Tak perlu terlalu complicated, cukup nampak berseri di 1 Syawal.

4 september (UPDATE)

Ni kes beraya weekend, ada 2 rumah nak pergi! So excited giler untuk baju raya kedua.  Maka over sikit nak menyulam.  AKu tak pernah cuba corak yang macam mak datin tapi lihatlah hasilnya.  6 jam tu nak jahit!

Advertisements

4 responses to “Sulaman di bahagian leher baju raya ‘Ain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: