Raya mood is in the air!

Mana-mana aja (dalam facebook) Raya mood is in the air.. Untuk aku pun sama.  Walaupun ala kadar je sebab nak g beraya mana sangat tapi masih cuba untuk menyediakan persiapan raya.  Paling best sebab ada juga 2 rumah kami nak bertandang tahun ni (Fiza~Fri n Kak Tasha~Sat), although Kak Syahira dah tak ada di Overvecht.  Tambah2 agi sebab raya jatuh hari Jumaat (untuk husben aku sibuk sket la sebab kena semyg jumaat), tapi yg penting raya jatuh waktu nak weekend.  Senaang nak plan meeting dan macam2.

Semalam ada parcel dari Malaysia; baju melayu hubby dan tudung raya! Ada gak biskut raya sket dikirim… untuk cuci mulut.  Condition biskut masih ok.  Tudung raya.. hahah although aku tak suka fesyen tudung yang baru, tapi pakai lah juga.  Tambah2 husben cakap ok, paras tudung memenuhi piawaian except ada satu yang rasanya kurang sesuai.  Ok aa.. leh jimatkan masa dari menggosok kan bila g opis.   Tapi bukan tu aja, aku dah siapkan jahit manik untuk baju kurung ain no 2. Haa tu dia.. semangat.  Tahun ni, baju raya aku dan ‘Ain 2 pasang gitu.


eh eh kasut raya plak takdek.. sebanyak-banyak aku g shopping kasut, takdek aku beli untuk g beraya.. semer tak masuk ngan baju kurung laa..




Pahtu aku dah plan 1 minggu untuk kerja sampai lembik sebelum cuti hari Jumaat. Besok aku nak send materials n method yg dh aku baiki.  Sebelum Rabu discussion mesti siap sebelum baiki agi dan agi dan agi… Gilak aaa planning. Ntah nk buat ke idak yer.. Hisyyy ni setan ni diri aku sndiri nih. Belum agi setan2 tu Allah lepaskan dari ikatan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: