Episod:se=belum pindah

Betul apa anda baca.. Kami masih belum pindah.  Aku bz2 mengemas. tapi sempat juge menulis barang sepatah dua kata, sebab aku sebenarnya malas nk mengemas.

Selepas kami dah dapat rumah di Wageningen, kami terus kemas separuh barang yang ada.  Kemudian berhenti kejap sebab masing2 sibuk nak siapkan kerja.  Lepas tu terus lupa nak pindah sehinggalah hari ini, ya hari ini baru aku rasa rajin nak cuci rumah nih.

Ni baru 1/5 dari semua kotak2. Tak masuk washing machine dan freezer! Aku pun tak tahu muat tak van tuh untuk sekali trip, sebab tetiba banyak lah pulak barang2 yang aku ada. Al maklum, dah 2 tahun aku tinggal di rumah nih.  Macam-macam ada… Nasib baik hari tu aku dah order kotak, maka taklah banyak kotak kami perlu cari.

Nak cari kotak tak susah, free pulak.. bukan macam di Malaysia, kena beli kat kedai runcit.  Kat sini semua org recycle kotak dan kertas. Jadi kami pun buat operasi cari kotak minggu lepas.

Seperti biasa, kami angkut dengan basikal, heheh.. buat selamba je lah.  Tapi nak cari kotak lah yang paling selamba.. sebab?

Seb baik kertas dan kotak untuk recycle. Kalu kat Malaysia, jangan harap org nk berdisiplin macam nih!

Advertisements

3 responses to “Episod:se=belum pindah

  • Farina

    Eh eh kenapakah ada kotak Kuat Harimau kat situ ? 🙂

  • hamizah

    nak packing barang plg xsuka dibuat..
    kat oz ni kat rumah msg2 disediakan tong sampah khas utk recycle..
    dipungut 2x seminggu..
    x la peluang nak selongkar..hehehe

  • Riani&Ridzuan

    Farina; harimau yg sungguh KUAT!! heheh.. itu kotak adik ipar kirim biskut raya tuh.. jangan memain.. kuat betul kotak tuh, smpai gak kat HOLLAND!

    Kakmi; Packing dan unpacking.. dedua tak suka! Penat, sakit bdn nih.. tataulah kalu nk balik malaysia nati cemana. Heheh.. sini kalu tong sampah umah tuh, ado 2, satu untuk makanan (dia buat baja) then satu lagi tong sampah brg2. Pahtu mungkin sbb sini orgnya takdek space besar, pahtu umah pun kecik, tu yg bawak je kertas2 dn kotak kat situ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: