stress

Selepas 2 malam di rumah baru, aku rasa sangat stress.  Ini disebabkan aku dan hubby masing2 amatlah tak reti bab2 rumah xfurnish  dan nak pasang lampu pun ambil masa. NAsib baik lampu toilet dan bilik mandi dah di pasang, kemudian disebabkan dapur dah furnish, maka hal2 masak tak jadi masalah.

Lagi2 ‘ain banyak meragam sejak duk rumah baru nih.. macam2 pulak perangainya.  Dan paling best, satu lampu dah dipecahkan, ni gara2 tak mau duk diam.  Stress mama…

Oleh sebab hubby nih orangnya rabun, maka banyak aktiviti membaiki kena buat siang hari.. adeyhh.. kalau kedai bukak smpai malam takpe, tapi kedai tutp jam 6ptg.. maka nak beli barang agi, nk angkut agi.. stress2..

Nasib baik kedai dekat, rasanya semua kedai yang penting macam GAMMA, HEMA, ACTION, BLOKKER dalam lingkungan 1km naik basikal 5 minit dah smpai. Pasaraya ALbert Heijn jauh, tapi ada pasaraya Hoogvliet yang dekat dengan rumah.  Besar pulak tuh.. so ok lah.

Malu nak tunjuk rumah yang bersepah.  NAnti nak tunjuk bila dah cantik sikit (dan ada lampu).  Kalau tunjuk pemandangan luar rumah cantiklah, hari2 leh tengok lembu meragut rumput😉


2 responses to “stress

  • husna

    huhuhuhu…same with me..now bz mngmas umh,u btter than me co u’d experince before,,but me, this is my first time kemas umah sndriri..so byk bnda yg xtahu n luckily my husbnd suke bab2 mngemas umhi..so die ler byk buat, so i just give opinion n prepared food jer la ..hehheheeh..this is my greatesr ‘anugerah’ from almighty sending him to me..hehehehhehe..so gud luck k.cheq…kmas umh cntik2..nti upload umh baru k..

    • Riani&Ridzuan

      hahah byk experience pun still hate it!!!! Kalau pindah kat Malaysia ok laaa.. tapi nak pindah ke negara lain, it’s a hell of a job!!!! Thank god kan ur hubby pndai kemas2. My hubby skang baru tnjuk skill kemas ngan baiki brg.. Hihihi.. natile upload gmbo.. skang nih buruk sgt nk tnjuk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: