Do you have a bigger door?

Kami sedang bersarapan, tiba-tiba bunyi loceng rumah ditekan.

Baru aku ingat, barang yang kami beli di second hand shop dah sampai.  Memang menepati janji! Aku yang nak ke pejabat terus tak jadi pergi sebab seronok nak tengok barang-barang yang aku dah pilih tu.

Mula-mula couch diangkat. Tanya pembawa barang, pintu mana nak guna. Aku cakap pintu dapur la senang. Kemudian dia terus angkat tapi, alamak tak muat la pulak kat pintu.

“Do you have a bigger door?”

Hahahah.. ko tanyalah arkitek belanda, nape pintu banyak tapi kurus2 je semuanya! Jawab aku dalam hati. Ni bukan Malaysia, kalu kat malaysia pintu sebesar rumah nih!

Apalagi berhempas pulas le mamat 3 orang yang bawak barang tuh nak masukkan kerusi. Aku terus tercengang sebab tak pulak fikir barang tak muat masuk masa beli barang nih.

Kemudian, selepas mengadjust semuanya, berjaya jugak bawak masuk.  Kemudian meja makan pulak tak muat! Hehe kenalah hubby bukak skru meja, dan tanggalkan dari kaki meja. Alhamdulillah, ok!

Yeay.. complete dah bahagian ruang tamu dan dapur.

Nak tahu pintu besar mana?

V

v

v

v

v

v

 

Lebih kurang sebesar pintu yg sebelah kiri belakang ‘Ain tuh…

P/S: Ada 4 pintu dekat rumah nih, semua sama saiz. Pintu atas ni dari dalam master bedroom, mengadap padang ragut lembu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: