Ingat Tu! Kena bayar hutang PTPTN.

Alhamdulillah, kalau kos pentadbiran berkurang dari 3% kepada 1%. Maka kadar hutang yang dijelaskan lebih tinggi walaupun nilai dibayar tiap bulan adalah sama.

Jadi aku akan cuba kemaskini maklumat pada 1/12/2010 supaya pelarasan dapat dilakukan secepat mungkin.

Masuk ke laman: http://www.ptptn.gov.my/gateway/ujrah.jsp

Jauh lagi nak habis bayar wehhh.. Tapi harap2 boleh disetelkan sebelum pulang ke Malaysia!

p/s: Tapi kami tertanya-tanya, macamana PTPTN mengatasi masalah 4% kos pentadbiran dari KWSP?

Advertisements

4 responses to “Ingat Tu! Kena bayar hutang PTPTN.

  • Farina

    Sokong! Saya pun tak paham kenapa orang suka tangguh2 bayar, suka ke hutang banyak2? Thank you for sharing the link, saya pun nak update gak, kalau tengok angka tuh kurang lega lah sikit.

  • Riani&Ridzuan

    Ya.. hutang wajib dibayar wpun tak dituntut.. masa nk pinjam kemain lah sign surat mcm2, nk byr liat plak. Lepas keje terus beli kete, n mcm2 tapi lupa hutang piutang.. Ni nak ingtkn diri (dn hubby~tukang bayar hutang kyani) gak nih sebnarnya, sbb tu post dlm blog.

  • Fatimah

    Saya JPA scholarship!!jd tak yah bayar…hehehe..naim PTPTN,bayar tiap2 bulan..sbnarnye boleh je suruh PTPTN tolak drpd gaji tiap2 bulan…kan senang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: