Two become one.

Aku adalah blogger friendster sebelum aku mulakan blog wordpress. Aku nak gunakan blogspot, tapi rasanya tak mungkin mereka akan bergabung, tapi mana tahu akan datang kan. Jadi aku disinilah, wordpress.com.

Apapun, hari ini aku baca announcement dari wordpress, blog di Space (live.com) boleh dipindahkan kepada wordpress.. Waahhh.. Suka hati aku. Sebab aku gunakan space untuk blog modeling (private). Taklah susah2 nak manage banyak blog. Korang takkan baca pun cara2 model dibina, takkan ada pun sbb dah dprivatekan. Sama jugak, ada banyak coretan aku yg diprivatekan. Malu nk kasi org baca.

Senang je nak pindahkan space ke WP, ikut instruction pastu terus siap. Make sure simpan back up  dalam pc ler..

Kalau korang tanya aku kelebihan WP? Baaaanyak kelebihan dari friendster dan space tuh. Lebih flexible, cun melecun.. Tapi berbanding blogspot, rasanya sama jer. Stats ada jugak, aku boleh tahu gak sapa refer aku, tekan aku, keyword org guna nak cari blog aku. Post boleh jadi private, guna password so audience boleh jd macam2. Aku tak sure plak blogspot ada links, ada kot. Xyah ada, follower ada jadi daa.. Kekurangannya? Aku rasa background theme WP huduh, tapi baru2 ni dh boleh customize. Header kecikkkk… Pastu takleh follow mcm blogspot. Ni lah major factor aku nak ke blogspot.

Apapun, mana2 blog boleh. Sebab yang nak baca diri sendiri jugak kan.

Sekarang, aku ada 1 blog. Senang hati nak manage.

Hari2 cerita pasal manage, tapi kerja tak jalan2. Pemalas betul.

p/s: hari2 skarg malas sbb sejuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: