Hmm buat makan tapi tak amik gambar orang yg datang!!

Aku telah sibuk buat makanan sempena meraikan besday ‘ain ke-3. Pahtu dalam aku duk busy berborak, tak ingat pulak nak ambik gambar tetamu yang datang!!!!!!!! Adeyhssss… hnsss…

Yang sempat aku snap adalah:

Cara-cara buat kek

Heheh kena angkut laptop masuk dapur sebab nak tengok resepi kek

Bahan-bahan buat kek.. Hehhe nak buat black forest tapi..

Jadi kek coklat gak… lupe plak heavy cream takdek, bersusun cherry atas kek. Rasa kek? Ok laa… sedap gak.. Kira ni first time aku betul2 cari resepi. 3 hari tuh nak assemble kek nih!!

Cara-cara nak buat laksa

Tepung beras sebelum dimasukkan air panas.

Tepung beras selepas masukkan air panas

Alat nak buat laksa

Kukus laksa

Laksa dah siap kukus. Agak keras sikit, lain kali kena tambah air banyak skit.

Bancuhan laksam. Aku dah kira, 30g kena tambah 100ml air, baru cun laksam..

Loyang beli kat hema, 16cm. kecik giler weh.. nak buat laksam memang penat! Tu aku rela buat laksa dengan 1.5kg tepung.. Laksam buat sikit giler..

Owh, gmbr laksam takdek, semua licin kena makan!


Makanan yang dihidang untuk laksa kelantan dan laksa penang

Takedek gambar kuah atau sewaktu dengannya.. dah licin..😉 Lat

Last skali!!! Besday girl!!!

Anyway, tq pada tetamu yg hadir!!


4 responses to “Hmm buat makan tapi tak amik gambar orang yg datang!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: