25 random things about me

Okey Dila, ni first ever kak yani buat tag. Biasanya sangat2 MALAS nak buat.
The rules:
Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it’s because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.”
Rule aku: Sapa nak buat, buat. Kalu tak mau, takpe.. INI AMATLAH MEMBOSANKAN.
Check it out!

1. Nama saya Norhariani. Dilahirkan di Melaka, tapi ambo ore klate sebab mok pok ore klate.

2. Tak reti masak sehingga umur 23 tahun. Lepas tu balik kampung kursus ngan mak selama sebulan.

3. Tak suka makan banyak, tapi makan semuanya. Tapi kalau tiba2 hormonal imbalance, boleh makan macam tak makan sebulan.

4. Tak pernah ada masalah overweight, tapi masalah underweight. Berat sekarang 41kg.Masa pregnant pun berat max 52kg. Berat ideal 45kg.

5. Anak ke-5 dari 8 adik beradik. Ada 2 kakak, 2 abang, 1 adik perempuan dan 2 adik lelaki.

6. Selalu kena jadi babysitter adik2, sepupu2 masa sekolah. Pernah tinggal di Senawang masa lepas SPM untuk jaga sepupu selama hampir 6 bulan.

7. Cita-cita asal nak jadi pembaca berita.

8. Pernah kerja jual machine lepas grad, sehinggakan hafal jalan2 kat KL.

9. Sekelas dengan husband dari form 1-form 5. Kami duk sebelah2 ms form 5, tapi tak pernah cakap banyak.

10. Bercinta banyak kali, tapi kahwin sekali. Adeke ini pun patut ditulis..

11. Ayah saya komando askar. Mak saya surirumah. Kami tak pernah makan kat luar masa sy kecik2.

12. Sokong breastfeeding. Siap ada 2 electric machine utk breastfeed dan tulis pasal breastfeeding masa dulu2.

13. Sangat susah nak percaya orang, sangat susah nak baik dengan orang dan sangat susah nak masuk ngan orang. Tapi kalau dh percaya, baik dan masuk, rela menolong apa shj.

14. Takkan mengata org di belakang, terima orang seadanya dan ignore org yang buatkan kita sakit hati: Prinsip saya

15. Akan berusaha sungguh2 dan reward diri lepas berjaya accomplish sesuatu.

16. Negara pertama saya lawati luar dari Malaysia ialah UK masa saya 3rd year veterinar. Saya pinjam duit kakak, abang dan pakcik semata-mata nak pergi UK.

17. Suka buat kerja kreatif; menampal, mewarna, origami, beadwork

18. Saya hanya bercinta dengan suami selama 6 bulan sebelum kami kahwin. Sebab kami bercinta adalah sebab dia mahu kahwin dengan saya.;)

19. Sangat jiwang orangnya dan ada hati jugak nak jadi penulis novel. Nak jugakkk…

20. Saya dah capai semua hajat saya tulis masa saya umur 23 tahun dulu. Alhamdulillah. Tinggal 1 lagi, nak daptkan PhD.

21. Anak saya dinamakan Nur ‘Ainul Mardhiyyah lepas kami dengar lagu ‘Ainul Mardhiyyah dalam radio masa on the way nak bawak balik ‘Ain ke rumah.

22. Suka warna merah dan pink.

22. Suka duk diam bila bekerja. Boleh nampak macam sangat serius dan dingin tapi saya tak suka masa kerja borak2.

23. Suka baca novel dan tidur

24. Pernah ada kucing nama merkuri dan meniskus

25. Suka gajet2 dan inilah hobi kami laki bini, mengintai gajet kat kedai media markt.

Tag:

  • Kak Mi
  • Li
  • Mek na
  • Aiman
  • Miza
  • Zue
  • Mek Hah
  • Fatimah
  • Faza
  • Ayu
  • etc
  • Siapa2 yang baca lah dan rajin nak buat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: