Surat cinta Cikgu ‘Ain

Hari pertama kat sekolah. ‘Ain nampak hepi sangat gi sekolah. Sampai je kat sana, ‘Ain memang terus nak main.

Aku ke Utrecht hari ni, sebab nak hadiri majlis graduate master kawan, Saskia dan Okti. Kemudian terus ke ofis di Utrecht dan balik rumah.

Dengan Okti dan saskia. Aku muka kurang cun sbb semlman xtidur nak siapkan proposal.

Jam 7mlm ‘Ain dah makan, sebab kami dah tetapkan waktu tidur mesti jam 8 malam. Aku pun check lah beg sekolah ‘Ain, nak tengok apa yang tinggal. Rupanya ada buku dalam beg ‘Ain. Buku tetulis nama ‘Ain. Aku bukak buku tu, rupanya

Rupanya surat menceritakan apa ‘Ain buat hari ini dan apa progress hari ini. Kemudian ditulis juga kalau aku nak bertanya sesuatu, tulis dalam buku itu.

Bagus jugak kalau beritahu progress hari-hari. Sekurangnya kita tahu apa mereka buat hari2. Tadi aku tengok jadual playschool. Menarik jugak. Sekolahnya dari jam 9 pagi hingga 3.30 petang. Macam-macam aktiviti mereka buat, termasuk toilet training.

p/s: Skang nak balas surat cinta



 


4 responses to “Surat cinta Cikgu ‘Ain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: