Mode kerja!

Next week dah janji ngan Wilma untuk finalize dataset yang aku dapat sejak Januari lepas. Selepas belajar SAS lebih kurang 2 bulan, dan tahu selok belok edit data, maka sekarang kerja menjadi lebih cepat. Tapi tak cepat jugak kalau character data dalam bahasa Dutch!!! HUaaaa nak nangis jugak sebab ada 50 variables kena ubah jadi numerical.

Pastu, biasalah bila tak paham, nak mengeja pun salah2. Dari dua A jadi satu A.. menyampah okeh!! Geram sebab dah buatkan kerja jadi slow.  Geram sangat sampai aku gi dapur, amik colek makan ngan epal hijau. Huh puas ati..

Tapi rasa bersyukur sangat Google translate ada!!! Rasa syukur sangatttt!!! Kalu tak, konfem nangis terusssss………

 

p/s: Cemana lah hubby suka sgt programming???


2 responses to “Mode kerja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: