Deadline: August, 2011.

Sekali lagi aku akan mengalami stress sebab kena setelkan kerja untuk second objective thesis aku. Ni sebab aku kena 100% pastikan bulan August ni paper ready untuk submit lagi. Slow aku buat kerja, tapi slalu pun slow juga sebab aku kena belajar benda baru. Kali ini aku kena edit variables berjumlah 100++ dan jawapan yang macam. Dah le kena belajar SAS, pastu kena pulak program satu2 jawapan.

Untuk kali ini 40% dah siap termasuk menukar semua jawapan kepada nombor. Kemudian, aku kena start fikir adakah continous variable pun nak tukar ke categorical atau macam tu je. Pastu kena buat univariate analysis lagi, rasanya akan ada multivariate analysis guna model paling senang sebab data ni taklah best sangat pun.  Kemudian ada lagi data yang aku tunggu nak sampai dalam bulan June, harap2 bila dah sampai aku boleh secepat kilat buat. Final work letakkan semua result dalam table dan pilih.

Introduction kena start tulis dah. Mula next week supervisor aku setuju nak check introduction. Oleh sebab study pernah dilakukan kat tempat lain, cuma kat Holland je takdek orang buat jadi, jurnal pilihan pun impak rendah sikit. Jauh sangat lah kalu nak ke Nature okeh..

Kerja.. kerja!! Pc baru dah dapat kan..!

  

 

p/s: Ya Allah, semoga halangan dapat ditempuh dengan baik! Amin..


2 responses to “Deadline: August, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: