Bukan kerja saya: Photographer.

Semalam aku paksa diri jugak nak g BBQ kat rumah Alfons, di Englaan 23, Wageningen. Tujuannya supaya aku boleh kenal orang department dan jugak supaya aku boleh paksa diri buat sikit aktiviti. Sihat sikit daripada terbungkam dalam bilik. Yang paling pelik bagi aku adalah mat saleh memang tak suka ambik gambar jadi memang sahih kalu nak amik gambar tentunya orang asia yang amikkan. Jadi kali ni aku bawak kamera aku yang terlebih canggih untuk mereka. Semua ingat aku phtographer pro padehalnya takkan. Ya ya on je semua mat saleh nih..

Eva, bf, Theo, Anna dan hmm lupa plak nama dia

Semua duk beratur nak makan. Cube teka sape idupkan api? Aku jugak.. Heheh..

Anna, Wilma, Alfons, Hurria, Xuozhen and gf

Alfons dan wife dpt hadiah dari department. Rupanya 16 thn kawan ngan Alfons (Head of dept).

Gambar last sebelum aku balik.

Kat sana, aku jumpa Xuozhen dan tunangnya.  Rupanya mereka dah nak kawen bulan July ni. Kata tunangnya, Xuozhen tak propose pun. Huhuh.. tapi mereka decide nak kawen lepas 6 bulan kenal. Sweet je aku tengok orang tengah berchenta nih. Tengah2 aku duk snap2, tetiba diaorang cakap, Yani, boleh tolong amik gambar kitaorang tak. Nak letak atas kad kawen.

Jadi hasilnya walaupun tak seberapa dan sebab memang bukan jurugambar nikah kahwen:

classic 80 an: Gambar kena rendam air banjir

Aku cakap, pandang masing2. Masing2 malu tapi last2 suke pulak aku tgk gambar nih. Penuh perasaan…

Bila tengok gambar nih, hubby kata macam cover citer korea.

p/s: Terasa seperti tangkap gambar hero dan heroin citer cina pulak.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: