Terima kasih Wilma

Alhamdulillah, data terakhir yang saya perlukan untuk paper kedua dah sampai. Besar saiz data tu, sampaikan kena hantar melalui pos. Nasib baik sampai. Semalam saya tak ke opis sebab hujan, tapi hari ini saya jumpa Wilma (Tutor) merangkap co-author paper saya buat kesekian kalinya. Yang mengharukan saya di bulan Ramadhan ini, Wilma dah siap-siap buatkan syntax untuk data ini. Jadi ada banyak editing yang saya tak reti dan tak pernah tahu Wilma dah setelkan. Yang penting sekarang nak pastikan data mana yang nak digunakan dan yang mana patut dibuang.

Ajaib jugak bila Wilma boleh buat dalam masa sehari je. Patutlah dia postdoc 3 tahun dan handle banyak projek, memang efisyen orangnya. Sampaikan paper saya pun dia sempat nak baca dalam masa kurang sehari. Haiiii.. kena berguru teknik2 fokus dengan dia.

Sekarang ni nampak tak tulisan “*first correlation first calving age dan milk production!!!”

Gamaknye Wilma lebih excited nak tahu dari saya. Jawapannya tunggu bila paper publish okeh.

p/s; Cemana nak fokus, kriuk2 je perut nih bunyik. Pastu duk tengok resepi manjang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: