Pesan suami

Pesan suami,”kerjalah, dan usahalah sebaiknya. Sebab duit kita guna duit rakyat. Jadi tak elok bazir masa untuk perkara lain.”

Pesan suami, “Jangan terlalu meminta yang bukan hak kita, macam minta supaya elaun luar negara naik lagi sedangkan kalau bawa gaji dari Malaysia, cukup aja. Itu sebenarnya duit rakyat, berjimatlah kita.”

Pesan suami lagi,”Kalau dah submit thesis, tak perlu lagi panjang-panjang masa di negara orang. Kita balik dan jimatkan duit rakyat.”

p/s; inshaAllah, akan kerja seeloknya supaya cepat habis belajar dan boleh berbakti di negara sendiri.

Advertisements

2 responses to “Pesan suami

  • anim

    Lebih kurang macam suami saya pesan dulu masa saya buat master di wageningen. syukur kita dpt mcm2 elaun..siap boleh bawa family. kalau tanya kawan2 negara lain, takdak pun kemudahan mcm ni.kena tinggal family sebab elaun cukup2 ja. kita sendiri pun dah dpt kelebihan, dapat merasa tinggal kt negara orang. belajar ditaja..hasil duit rakyat.tak semua dpt macam ni.good luck yani for your phd. jom kita habiskan on time

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: